Events
Här presenteras eventen i datumordning. Scrolla ned till det event du önskar läsa mer om.
MEDITATIONSCIRKEL
onsdagar kl. 18.30-20.30
Detta är en möjlighet för dig som vill få djupa insikter, jobba igenom blockeringar och utvecklas som person. Vi träffas varannan onsdag i ca 2 timmar med en paus för fika. Cirkeln kommer att hållas av Emma Birgersson och den består av olika element och workshops som för oss vidare framåt i livet.

Emma jobbar intuitivt, har healing och dans som verktyg likväl sin kreativitet och guidning.

Specifika datum läggs ut vartefter
Kostnad per tillfälle 275 kr
Anmälan: info@sortit.nu

DANCE EXPANSION
Tisdag 30:e april kl. 18.30-19.30
För Emma Birgersson är dansen inte bara en hobby, det är hennes livs passion! Från sin gård c/o Söraby välkomnar hon dig till en unik upplevelse av frigörande dans, meditation och healing.

Denna tisdag kommer Emma leda Dance Expansion – en workshop anpassad för alla som önskar känna sig fri och levande, proffs såväl som nybörjare! Hon visar på dansen som ett kraftfullt verktyg för att komma in i kroppen, få kontakt med sina känslor och att få total sinnesro.

Emma leder dansworkshops, retreats och meditationscirklar. Hon coachar och ger healing i grupp och individuellt.

Introduktionspris, per tillfälle 195 kr
Anmälan: info@sortit.nu


AFRODANS
Lördag 4:e maj kl. 10.30-12
Karin Henning tar oss med på ett energiskt danspass till afrikanska rytmer. Pulsen blir hög och vi avslutar med lite avslappning för en skön start på helgen. Efter passet är cafét öppet och då finns det möjlighet att hänga kvar i en soffa, hängmatta eller gunga för den som önskar.

Karin brukar säga att afro är en dansform som passar alla - oavsett tidigare danskunskaper. Vi utför lätta och tillåtande rörelser där det handlar om att släppa på spänningar och att röra sig till skön musik med härligt gung. Målet med klassen är att du ska få upp puls och mungipor till en högre nivå.

Kostnad 350 kr
Anmälan: info@sortit.nu

MINIRETREAT
Lördag 11:e maj kl. 13-17
Marina Papazian låter oss göra en djupdykning i vår innersta energivärld.

Under den här eftermiddagen använder vi mångtusenåriga meditativa rörelser och stillhet för att utforska vår inre värld, släppa taget om spänningar och begränsande tankar komma i kontakt med vårt samma jag, vår fulla potential, glädje och energi i sin autentiska bemärkelse. Vi bygger en djup förståelse för vår energivärld med Qi Gong, breathwork, meditation och Yin Yoga.
Detta tillfälle kan ses som ett miniretreat där vi lämnar vardagen utanför och kliver in i vår kokong för att röra oss, andas och meditera i lugn och ro, omgivna av vacker natur och rena energier.

Vi håller till på logen. Ta med kläder efter väder.

Marina Papazian har varit verksam inom friskvård och alternativmedicin sedan 1997. Hon arbetar med akupunktur, shiatsu, zonterapi, ansiktszonterapi och regndroppsmassage. Hon undervisar även Qi Gong, Yoga, Pilates, Yin Yoga, funktionell andning och dans och är en av grundarna av och huvudlärarna på Svenska Energiskolan där hon utbildar qigong-, meditations-, och avslappningslärare.

Pris: 750 kr
Pris Miniretreat & Pilatesworkshop 1 400 kr
Anmälan: https://www.alternativakademin.com/miniretreat-workshop
www.svenskaenergiskolan.se


PILATES
Söndag 12:e maj kl. 10-14
Marina Papazian låter dig utforska din kropp och dina rörelser genom grundprinciperna i Pilates.

Pilates är känt som en träningsform där man koncentrerar sig på core musklerna men i verkligheten arbetar man med hela kroppen. En viktig aspekt är att ha en optimal och fungerande "vardagskropp". Därför är de flesta övningar ämnade att korrigera hållningen som i sin tur involverar många om inte alla muskler och kroppsdelar.

Fler och fler upptäcker hur små justeringar och precision i sina rörelser ändrar hela dynamiken i träningen. De upptäcker även muskler som de inte visste de hade innan de införde "Pilatestänk" i sina övningar! Nu har du också chansen att göra en djupdykning i dina kroppsrörelser och få nya perspektiv på hur du kan träna smartare.

Under detta tillfälle kommer vi att gå igenom grundprinciperna i Pilates, du guidas i att hitta de korrekta musklerna, lära dig att utföra övningarna med precision, öva dig i "pilatesandning" samt lära dig många klassiska pilatesövningar som du sedan kan öva hemma.
Du kommer att kunna ställa alla frågor som du vanligtvis inte kan ställa under pilatespass på gym och säkert komma på en hel del nya frågor! Vi investerar mycket tid i att förstå hur vi kan få ut det mesta av vår intelligenta träning med vår intelligenta kropp.

Kompendium med bilder ingår i kursen. Online pilatespass kommer att erbjudas till dem som deltar i den här workshopen. Vi håller till på logen. Ta med kläder efter väder.

Marina Papazian har varit verksam inom friskvård och alternativmedicin sedan 1997. Hon arbetar med akupunktur, shiatsu, zonterapi, ansiktszonterapi och regndroppsmassage. Hon undervisar även Qi Gong, Yoga, Pilates, Yin Yoga, funktionell andning och dans och är en av grundarna av och huvudlärarna på Svenska Energiskolan där hon utbildar qigong-, meditations-, och avslappningslärare.

Pris 750 kr
Pris Pilatesworkshop & Miniretreat: 1 400 kr
Anmälan: https://www.alternativakademin.com/miniretreat-workshop
www.svenskaenergiskolan.se


ORIENTALISK DANS
Söndag 12:e maj kl. 15-17
Under denna söndagseftermiddag tar Anna Li från Jönköping med oss på en resa i Orienten. Med en bakgrund inom den orientaliska kulturen tas vi med på ett inspirerande äventyr med bubblande skratt och orientaliska rytmer. Stegvis testar vi olika rörelser i olika takter och denna dag passar dig som både har dansat förr eller som är nybörjare. Vi dansar två 45-minuterspass med en liten paus emellan då de som önskar kan köpa lite fika i cafét.

Vi håller till på logen. Det kommer att finnas lite passande kläder att använda för den orientaliska känslan och man klär sig ledigt och efter väder med mjuka skor eller barfota.

Det kommer också att erbjudas ett tvådagars dansretreat senare i sommar för den som vill fördjupa sig inom den orientaliska dansen.

Kostnad 350 kr
Anmälan: info@sortit.nu

DANCE EXPANSION
Måndag 13:e maj kl. 18.30-19.30
För Emma Birgersson är dansen inte bara en hobby, det är hennes livs passion! Från sin gård c/o Söraby välkomnar hon dig till en unik upplevelse av frigörande dans, meditation och healing.

Denna måndag kommer Emma leda Dance Expansion – en workshop anpassad för alla som önskar känna sig fri och levande, proffs såväl som nybörjare! Hon visar på dansen som ett kraftfullt verktyg för att komma in i kroppen, få kontakt med sina känslor och att få total sinnesro.

Emma leder dansworkshops, retreats och meditationscirklar. Hon coachar och ger healing i grupp och individuellt.

Introduktionspris, per tillfälle 195 kr
Anmälan: info@sortit.nu


KURS I RINGBLOMSSALVA
Onsdag 15:e maj kl. 18.30-20.30
.Favorit i repris!
Kanske har du hört talas om ringblommans hälsobringande och läkande egenskaper? Denna kväll får du lära dig att göra en egen burk med ringblomssalva!
Camilla Gustavsson som är biodlare sedan 13 år och som odlar sina egna ringblommor i Aneby guidar oss genom kvällen hur man gör detta på egen hand. Du får lära dig lite om bivax och vad det finns för inköpsställen för ingredienser och du får också med dig din egen ringblomssalva hem. Det här är andra gången Camilla gästar c/o Söraby med sin populära kurs.
Vi kommer att hålla till i ladan så ta med kläder efter väder. För den som vill köpa lite kaffe, te, dricka eller glass så håller baren öppet både innan och efter evenemanget.

Tid: 15/5 kl. 18.30-20.30
Pris: 350 kr
Anmälan: camilla@mabracamilla.se

Plats: c/o Söraby
Söraby Norrgård 1
575 94 Eksjö

Camilla driver måbraikroppochsjälhoscamilla. Hon erbjuder olika kurser och utöver det flera massageformer som hot stone massage, avslappningsmassage och regndroppsmassage.
Vi har ett maxantal i gruppen så se till att säkra din plats i god tid.

CHOKLADPROVNING
Torsdag 30:e maj kl. 18.30-20.00
Favorit i repris!

Du har väl hört talas om chokladens hälsobringande egenskaper för att inte tala om lyckohormonet oxytocin som frigörs när vi äter choklad? Vi vägleds den här kvällen av BrittMarie som man skulle kunna säga nördat ned sig i chokladen och allt däromkring. Hon driver vårt eget Chocolaterie på huvudgatan i Eksjö och gjuter egen choklad och praliner. I höstas genomförde vi en uppskattad provning och nu är det dags igen!
En chokladprovning är en upplevelse för alla sinnen. Vi använder några av de bästa chokladerna på marknaden och vi kommer att få smaka choklad från olika delar av världen, både ljus och mörk med olika procenthalt. Vi får lära oss om chokladens positiva effekter, historiken och varför vi ska läsa innehållsförteckningen när vi väljer att avnjuta nästa chokladbit.
BrittMarie arbetar med livets goda och man skulle kunna säga att hon nördat ned sig vad det gäller choklad. Hon har sedan 2010 drivit sitt Chocolaterie i Eksjö där hon erbjuder choklad, lakrits teer, kaffe mm och olika provningar. Hon gjuter egen choklad såväl som chokladpraliner som hon fått lära sig på bl a Grythyttan.
Det är också öppet i gårdsbutiken samt café och bar för mingel så passa på att komma och njuta av både miljö och smak.
Välkommen!

Tid: Torsdag 30:e maj kl. 18.30-20.00 med efterhäng för de som vill
Pris: 375 kr
Anmälan: info@sortit.nu. Sista anmälningsdag 30/5.
Betalas via swish till 070-736 03 49, Emma Birgersson STHLM Property Sales, vid anmälningstillfället
Plats: c/o Söraby
Söraby Norrgård 1
575 94 Eksjö


LAGA TRERÄTTERS UTOMHUS KURS
Lördag 24:e augusti kl. 15-19
Ann Sellbrink från Låxbo Lantkök är expert på att laga god mat utomhus. Öppen eld, frisk luft och gemenskap. Vi lagar en trerättersmeny med Anns lokala råvaror och säsongsvaror och äter tillsammans efteråt. Efter kursen är man välkommen att hänga kvar i ladan och baren med mingel. Förvänta er en suverän eftermiddag och kväll tillsammans!

Det bästa Ann vet är god mat, och att sprida experimentlusta och glädje i kök och föreläsningssal. Hon har gedigen praktisk erfarenhet av arbete som klimatsmart kock, bred teoretisk kunskap och ett djupgående intresse inom mat, hälsa och klimat. Hon är utbildad inom kostrådgivning och har sedan 2014 jobbat som inspirerande föreläsare och utbildare. http://www.loxbolantkok.se

Boka tidigt-pris 795 kr. Dryckespacket 135 kr
Anmälan till: info@sortit.nu
Betalning vid anmälningstillfället via swish till 070-736 03 49, Emma Birgersson

Baren håller öppet både innan och efter evenemanget. Kläder efter väder.

Plats: c/o Söraby
Söraby Norrgård 1
575 94 Eksjö
Kontakt & Anmälan
Här skickar du in din anmälan och vilken aktivitet du önskar gå på under Övrigt. Din anmälan bekräftas med ett email. Håll koll i skräpposten.
070-736 03 49
info@sortit.nu
Söraby Norrgård 1, 575 94 Eksjö

Vägbeskrivning
Via E4:an, ta av söderut vid Mjölby. Följ vägen ända tills du passerat Eksjö. I Abborraviksrondellen ta vänster mot Vetlanda. Därefter ta vänster mot Nifsarp och därefter höger mot Höreda. Följ vägen till Mellby Kyrka. 400 meter efter kyrkan på vänster sida så finns gården med det gula bostadshuset.

Från Vetlanda, passera Värne. Därefter kommer det en väldigt liten bro och ladan och det gula huset är då på höger sida precis efter.

ÖVRIGA BOENDEN I EKSJÖ OCH VETLANDA
Stugboende granne Kerstin Jacobsson tel 0730-654910
Eksjö Stadshotell
Hotell Paradis
Vaxblekaregården
Hults Boaryd Golf och B&B
Eksjö Camping
Movänta Camping
Airbnb
Centralhotellet
Best Western Vetlanda Stadshotell
Rum i Centrum
Kvarndammens B & B
Östanå Camping
Skälsnäs Gård
Hammar vid Solgen
Made on
Tilda