Glamping med hästar
På ett fält i närheten av betande hästar så bor du mitt i naturen! Du omgärdas av frisk luft, naturens ljud med fåglar och betande hästar. Med ett välkomponerat möblerat tält så får du bekvämligheten kombinerad med det naturliga. Boka direkt!
"Tack för en helt unik upplevelse. Emma har något på hjärtat och driver inte bara företag." Björn med familj
På ett fält i närheten av betande hästar så bor du mitt i naturen! Du omgärdas av frisk luft och naturens ljud med fåglar och betande hästar. Med ett välkomponerat möblerat tält så får du bekvämligheten kombinerad med det naturliga. Området karaktäriseras av böljande fält och ett rikt djur- och fågelliv kring sjön Solgen. På gården erbjuds mysiga evenemang, glass samt en gårdsbutik med lokala hantverk, matvaror etc.

Tälten har individuell möblering och bilderna är ett exempel på hur det kan se ut. I ett av tälten. I tälten finns el för belysning och laddning av mindre apparatur tex mobiltelefoner. Vid önskemålkan man beställa ett värmeelement. På fälten vid tältplatsen betar två snälla hästar. WC i form av utedass finns på gården en bit från tältplatsen. Lakan kan förbeställas om man inte har egna, egen sovsäck är inte tillåtet, 65 kr per person och vistelse. Värmeelement kan beställas vid behov, 100 kr per natt.

LARGE 19,6 kvm 5p
Dubbelsäng 2p
Bäddfåtölj 1p
2 madrasser 2p

X-LARGE 28,2 kvm 6p
Dubbelsäng 2p
Bäddsoffa alt enkelsäng 1-2 p
2-3 madrasser 2-3p

Om man bokar maximalt antal personer i ett tält så är det begränsat med utrymme nattetid när alla bäddar är framtagna. Det är möjligt att förvara madrasserna så att det är mer plats i tältet dagtid. Vid bokning av fler än fem alternativt sex personer så behöver man boka fler tält.

WC
På tältplatsen finns en stor dunk med vatten att tvätta händer eller fylla på dricksvatten ifrån. På gården finns ett utedass med belysning och ett handfat utanför. WC är beläget på gården några hundra meter från tältplatsen med en promenad över fälten. Det finns ingen dusch, tillgång till varmvatten eller vattentoalett. Badar gör man på badplatsen i sjön Solgen.

FRUKOST
I ladan serveras förbeställd frukostbuffé för 150 kr per person. Den är vegetarisk och möjlighet till glutenfritt alternativ erbjuds den som förbeställer det. Man förbehåller sig rätten att inte erbjuda frukostservering vissa datum.

PARKERING
Tältplatsen med plats för bil är placerad några hundra meter från gården. Det finns en gångväg emellan eller så kan man köra bil där emellan.

DJUREN
På gården finns några katter, snälla ankor och två hästar som betar intill tältplatsen.

HUSDJUR
Det kan finnas viss möjlighet att medtaga husdjur. Alla husdjur behöver uppges och godkännas vid dialog vid bokningstillfället och man behåller rätten att tacka nej till medhavda husdjur. Alla djur hålls kopplade på tältplatsen och gården, sover i djurbädd på golvet och vistas ej i möblerna. 200 kr per husdjur och vistelse där djurbädd och vattenskål ingår.

GÅRDSBUTIK & EVENTS
På gården finns en gårdsbutik och en lada där man kan shoppa och fika. Det anordnas olika aktiviteter på gården som man kan boka och delta i liksom boka olika behandlingar. Gårdsbutiken är ofta öppen likväl den alkoholfria baren. Observera att det kan höras musik från ladan vissa dagar.

RELAXA
För att kunna relaxa ordentligt så har vi MOBILE FREE ZONE i ladan. Här kan du njuta av vindarna som viner, insektssurr och traktorljud som hör till landsbygden ackompanjerat av trevlig bakgrundsmusik.

OMRÅDET
Nu befinner vi oss i den lilla byn Söraby på Småländska Höglandets landbygd. I närområdet finns en badsjö och fina strövområden samt ett par bostadshus en liten bit ifrån. Här finns också Mellby Kyrka, en mer än tusenårig väldigt vacker kyrka med sitt klocktorn i trä. Allmän badplats finns tio minuters gångväg från tältplatsen, där finns också grillplats. Man kan även nå badplatsen med bil. För den naturintresserade så kan man hyra kajak, bada, promenera, plocka blåbär och svamp, fågelskåda och fiska mm.

LIVET PÅ LANDET
Att bo på landet innebär att det finns mygg, vilda djur och sedvanliga dofter och ljud förenat med landsbygd.

AKTIVITETER SMÅLAND
Det finns en mängd sevärdheter och aktiviteter att hitta på i närområdet samt i regionen. Som gäst hos c/o Söraby får du vid ankomst ips på olika utflyktsmål och nedan är ett par av dom.
Skurugata
Astrid Lindgrens Värld
Cykla i Filmlandskapet
Filmbyn i Mariannelund
Unika Trästaden Eksjö

OMDÖMEN
Läs gärna fler besökares recensioner på c/o Söraby på soraby.se
Avbokningsregler 1 & 2
Varje tält är unikt med olika möblemang och detta är ett exempel på hur det kan se ut. Det finns el till belysning samt möjlighet att ladda mobilen.
På gården finns en gårdsbutik med lokala hantverk och råvaror. Det finns ett café med glass, kaffe/te, dryck och snacks i ladan som är väldigt mysig. Som boende kommer du också att erbjudas en mängd aktiviteter - man kan boka in sig på massage, morgonmeditation, hänga i den alkoholfria baren eller delta i något av de events som hålls på gården. Det finns möjlighet att beställa frukostbuffé i förväg, minimum 2 personer. Frukosten serveras i ladan på gården.
Från 650 kr per natt
WC är ett utedass med belysning. Utanför finns ett handfat med kallvatten och möjlighet att borsta tänder och tvätta händer. På WC´n finns toalettpapper och våtservetter. Utedasset är placerat på gården som ligger på promenadavstånd från tältplatsen. WC´n är tillgänglig för de som bor i glampingtält och eget tält, ej inkluderad i ställplatserna.
Ställplats & Tältplats
Det finns möjlighet att hyra ställplats för husbil och husvagn samt eget tält. Då fricampar man på en grönyta vid glampingtälten några hundra meter från gården. På gården finns gårdsbutik och möjlighet att delta i olika events.
150 kr per ekipage och natt, ej WC
Tält 150 kr per person och natt, WC ingår
GÅRDSBUTIK AND GREAT BARN CAFÉ
Very individually and lovingly furnished. Very nice operator.
— Tältande gäster 2023
Vad säger besökarna?
Kontakt
Du når oss via kontaktformuläret eller via email info@sortit.nu
070-736 03 49
info@sortit.nu
Söraby Norrgård 1, 575 94 Eksjö

Vägbeskrivning
Via E4:an, ta av söderut vid Mjölby. Följ vägen ända tills du passerat Eksjö. I Abborraviksrondellen ta vänster mot Vetlanda. Därefter ta vänster mot Nifsarp och därefter höger mot Höreda. Följ vägen till Mellby Kyrka. 400 meter efter kyrkan på vänster sida så finns gården med det gula bostadshuset.

Från Vetlanda, passera Värne. Därefter kommer det en väldigt liten bro och ladan och det gula huset är då på höger sida precis efter. Tältplatsen finns på vänster sida efter att man tagit höger mot Söraby.
Kontakt till turistattraktioner
Småland har många sevärdheter. För att se några av dom använd länkarna nedan.
www.visiteksjo.se
www.visitsmaland.se
www.destinationvetlanda.se
www.astridlindgrensvarld.se
www.turistmal.se
www.swedishnomad.com

Made on
Tilda