VARMT VÄLKOMMEN TILL KURSEN "HÄSTHANTERING I NÄRVARO"

När vi är i balans så får vi bättre förutsättningar att kommunicera med och att få en häst i balans. På kursen kommer du att få arbeta med dig själv liksom kommunikationen med din häst.

Se mer information om kursen nedan
Om kursen
Kursen innehåller två delar – dels den relationsstärkande tillsammans med hästen och dels den där vi medvetandegör dig i din kropp. När du är balanserad i dig själv så är det lättare att kommunicera och connecta med din häst. Hästar är väldigt känsliga för vad vi sänder ut och genom att jobba med det så kan vi connecta mer innerligt med hästen. Inom den personliga delen kommer vi att arbeta med meditation, dans och avslappning för att landa i kroppen och för att öka vårt medvetande.

Vi kommer att jobba en och en i grupp på gräsbanan. Vi använder grimma och grimskaft och olika övningar för att få hästen lyhörd. Vi övar på vad det är vi sänder ut för energier, tankar och känslor som i sin tur påverkar hästen. Genom att vara medvetna om vad vi sänder ut samt kunskap om hur vi justerar det så kan vi påverka resultatet och på ett tryggt och säkert sätt kunna hantera vår häst. Med din energi och fokus lägger du grunden för ett nära samarbete som bygger på tillit och lyhördhet tillsammans med din vän hästen.

Vi har en stor inhängnad gräsbana där vi håller hästpassen och teorin. Övriga workshops hålls i ladan. Vi kommer att ta emot ett antal personer med egen häst och för de som vill delta utan egen häst så kan vi erbjuda ett fåtal hästar till låns vid workshoparna. Det kommer att erbjudas ett ridpass för de med egen häst.
LITE OM EMMA
Emma driver och bor på gården c/o Söraby. Hon har sin passion i att få människor att öppna upp och att bli mer av sig själva - med mer glädje, mer närvaro och mer kontakt.

Som instrument så använder hon dans, meditation, samtal, healing och olika övningar som passar gruppen.

Som person så drivs Emma av att skapa förutsättningar för olika event där människor får mötas i glädje och denna plats på Småländska Höglandet med den iordninggjorda ladan är som klippt och skuren för det.


LITE OM JENNY

Jenny har mer än 40 års vana och erfarenhet av egna och andras hästar. Hon ger dig chansen att bygga upp en trygg relation mellan dig och ditt underbara djur - hästen.


För Jenny handlar det om att vara lyhörd och att använda ALLA sinnen, t.ex Hur tänker jag? Vad säger/förmedlar jag? Vilka signaler sänder jag ut? Hur och vad känner hästen?


Med mentala och praktiska övningar hjälper hon dig att öppna nya dörrar och tillvägagångsätt för att stärka banden och förståelsen till dig och hästen.


Jenny är hästterapeut och ger behandlingar inom olika områden. Hon har fyra egna hästar på sin gård i Sandsjöfors. Läs mer om Jenny här: www.tryggahasten.se


Workshops & Aktiviteter
 • Hästkommunikation
  På gräsbanan jobbar vi med hästarna individuellt inom gruppen.
  H
 • Frigörande Dans
  Det här är workshopen är skapad både för dig som älskar att dansa och dig som skulle önska att känna dig lite mer bekväm på dansgolvet. Vi släpper loss på ett lekfullt sätt och dansar för oss själva i oss själva helt utan prestation. Genom dansen blir vi mer närvarande i våra kroppar.
  F
 • Meditation
  För att vara närvarande i våra kroppar och att höja vårt medvetande
  M
 • Middag med grill
  Eldstad där vi sitter tillsammans runt elden och lär känna varandra
  M
 • Teori
  Pass om hästkommunikation utan hästnärvaro
  T
 • Uteritt
  De som har med sig ridbar häst rider ut tillsammans på grusvägar utan nämnbar trafik.
  U
 • Stillsam Strandpromenad
  De som inte har med sig egen häst går en stillsam promenad i området för rekreation
  S
Program
16 - 18 juni 2023
Reservation för eventuella förändringar
Fredag
Kl. 16-18 Incheckning
Kl. 19 Middag med grill
Kl. 21 Mingel och dansworkshop

Lördag
Kl. 8-9 Frukost
Kl. 9.30 Teori
Kl. 10-11 Hästkommunikation
Kl. 11 Tepaus
Kl. 11.30-12.30 Hästkommunikation
Kl. 12.30-13.30 Lunch
Kl. 14-15.30 Meditation och workshop
Kl. 16-17.30 Hästkommunikation
Kl. 18-19 Middag
Kl. 20 Dansmeditation
Söndag
Kl. 8-9 Frukost
Kl. 10-11 Uteritt/promenad
Kl. 11.30-12.30 Teori & te
Kl. 12.30-13.30 Lunch
Kl. 13.30-14 Avslappning workshop
Kl. 14.30-15.30 Hästkommunikation
Kl. 16-17 Avslutning och därefter hemfärd
Gårdsbutik & Webshop
På plats i butiken finns ett urval av utbudet i webshopen
Hantverk, Eko-Ägg & Honung
Lokalproducerad honung, hantverk från området, hudvård och kiosk med glass. Ekologiska, stora och väldigt goda ägg från gårdens frigående ankor. Se exempel på några av våra varor här: soraby.se/gardsbutik
Vattenrenare, Smycken mm
Mobilskydd, pekare, vattenvirvlare mm
Se hela utbudet här: sortit.nu/butik
Boende och mat
På gården finns det en yta som är förberedd för tält i närheten av hästarna. I det området så finns det en kallvattenkran utomhus. Detta är en hästgård med renoveringsbehov där allt är i enkelt utförande men där det finns massor av kärlek inbäddad. WC´n är ett utedass och badar gör man i sjön Solgen som är endast ett par hundra meter från tältplatsen.

Inackorderade hästar kommer att få en egen gräsruta att stå på bredvid andra hästar och de utfodras medhavd mat av respektive ägare.

Det finns möjlighet att ladda sin mobil på gården.

Vattnet kommer från egen brunn och är hälsosamt virvlat. Alla evenemang och häng på gården är drogfria. Eventuell rökning sker utanför området.

Frukostbuffé serveras och det kommer att finnas glutenfritt bröd och corn flakes.
Maten kommer att vara vegetarisk och glutenfri och det finns alternativ utan nötter. Måltider ingår förutom ankomstdagen då vi anordnar grill för medhavd mat. Det finns en kaffe- och tebuffé som är tillgänglig hela dagarna.

Vi har också generellt en mobilpolicy pga att vi vill ha en närvaro på plats ihop med att vi ofta har personer som är känsliga för strålning. Det innebär att man går iväg från området om man behöver använda sin telefon och annars sätter den på flygplansläge. Filma och fota fungerar bra på flygplansläge.
Faciliteter
En stor lada för workshops och en eldstad för grillning och häng runt brasan finns
More products
Pris
Valmöjlighet att delta med eller utan egen häst
EARLY BIRD
— 3-dagarspass utan häst med tidigt bokningsdatum
3195SEK
Senast 26:e mars
3-dagars
— Frukost
— Lunch
— Middag
— Workshops
— Frukost
— Lunch
— Te- och kaffebuffé
— Workshops
— Tält- och uppställningsplats
3495SEK
Senast 4:e juni
HÄST
— Gräsyta 24/7 ca 5x7 meter
— Vattenkran
500SEK
Festivalområdet
1. Butik
2. Logen
3. Eldstad
4. Trädgård
5. WC
6. Gångväg
7. Gräsplan
8. Häst- och tältplats
9. Badplats
10. Allmän badplats
BE THE CHANGE YOU WANT TO SEE
in the world
— Gandhi
Tid kvar till festivalstart!
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder
Kontakt & Anmälan
Här skickar du in din anmälan
070-736 03 49
info@sortit.nu
Söraby Norrgård 1, 575 94 Eksjö

Vägbeskrivning
Via E4:an, ta av söderut vid Mjölby. Följ vägen ända tills du passerat Eksjö. I Abborraviksrondellen ta vänster mot Vetlanda. Därefter ta vänster mot Nifsarp och därefter höger mot Höreda. Följ vägen till Mellby Kyrka. 400 meter efter kyrkan på vänster sida så finns gården med det gula bostadshuset.

Från Vetlanda, passera Värne. Därefter kommer det en väldigt liten bro och ladan och det gula huset är då på höger sida precis efter.
Made on
Tilda