RETREAT
4-6 AUGUSTI
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder
VARMT VÄLKOMMEN TILL RETREATET DÄR DU FIRAR DIG SJÄLV I GLÄDJE, NÄRVARO OCH GEMENSKAP


Under tre dagar ger vi oss själva tid att vara i kroppen, att reflektera och att känna. Vi kommer att uppleva workshops med yoga, meditation, dans mm som hjälper oss att släppa vardagen och att prioritera oss själva.

Retreatet hålls i Söraby landsbygd strax utanför Eksjö på en gård överblickandes vidsträckta ängar i närheten av det populära rekreationsområdet och badsjön Solgen. Den medeltida kyrkan i byn gör också avtryck tillsammans med alla gamla stenmurar som omger betesmarkerna.

Gör utrymme för att fira dig själv under dessa dagar!
LITE OM UPPLÄGGET
Dagarna kommer att bjuda på tillfällen för självreflektion, en möjlighet att göra något fint för kroppen samt en rejäl dusch för själen - för att inte nämna glädje och gemenskap!

Du behöver inte tänka på mat och dryck. Alla mål ingår och det kommer att finnas en bar för den som vill ha något extra i dryckesväg eller fika och glass.

Retreatets initiativtagare och ägare till gården är Emma Birgersson som tillsammans med Leif Ljungberg kommer att se till att det här blir en oförglömlig helg på Söraby. Emma har en bakgrund inom hotell och restaurang likväl inom projektledning och att skapa och inreda hem. Hon har genomfört många event och har under flera år arbetat med danskvällar i Stockholms innerstad och har genomfört flera festivaler på gården sommartid.

Läs mer nedan om några av de workshops och behandlingar som kommer att erbjudas
Workshops
Vi erbjuder ett gediget program och variation i våra workshops. Här visas några exempel. Reservation för eventuella förändringar.
 • Frigörande Dans
  Det här är workshopen är skapad både för dig som älskar att dansa och dig som skulle önska att känna dig lite mer bekväm på dansgolvet. Vi släpper loss på ett lekfullt sätt och dansar för oss själva i oss själva helt utan prestation.
  F
 • Healingcirkel
  Meditation och mottagande av healing
  H
 • Yinyoga
  En lugn meditativ yoga med stort fokus på andning. Långa och vilsamma positioner
  H
 • Meditation
  Olika meditationer finns på schemat
  M
 • Stillsam Strandpromenad
  Tillsammans i tystnad promenerar vi längst vattnet och ån i rekreationsområdet. En stund i stillhet för att ta in naturen och lugnet.
  S
 • Dans På Logen
  Fest, dans och glädje på hetaste dansgolvet
  D
 • Sharing
  Kraftfullt sätt att möta oss själva tillsammans i en liten grupp
  S
 • Bad I Ottan
  Gemensamt morgondopp innan dagens aktiviteter
  B
Program
4-6 augusti 2023
Programmet är under utarbetning med reservation för förändringar
Fredag
Eftermiddag Incheckning
Välkomstceremoni & Snacks
Aktivitet
Middag
Dans
Lördag
Yoga
Frukost
Workshops
Lunch
Workshops
Middag
Dans

Söndag
Yoga
Frukost
Workshops
Lunch
Avslutningsceremoni
Hemfärd alternativt fortsättning för de som valt att stanna kvar
Behandlingar
Bokning sker i förväg eller på plats. Reservation för eventuella förändringar.

 • RIDNING
  I NATUREN
  En person per dag
  Pris 450 kr
 • HEALING &
  COACHING
  Emma Birgersson
  Pris 600 kr
Boende och mat
På gården finns det en yta som förbereds för tält, husvagn och husbilar. I det området så finns det en kallvattenkran utomhus.
För de som önskar tak över huvudet så kan det finnas sovplats i enklare utförande. Kanske finns det även någon som vill sova i sin hängmatta på gården. Ställ isåfall dessa frågor vid bokningstillfället. Detta är en hästgård med renoveringsbehov där allt är i enkelt utförande men där det finns massor av kärlek inbäddad. WC´n är ett utedass och badar gör man vid den allmänna badplatsen vid Mellby Kyrka i sjön Solgen som är endast några hundra meter från tältplatsen.

Det finns möjlighet att ladda sin mobil och annan enklare utrustning på gården. Ström erbjuds ej till husvagnar etc.

Det är helpension där måltiderna till stor del är rawfood samt specialkost som är vegansk och glutenfri. Dryck finns att köpa i baren om man önskar något annat än vatten. Vattnet kommer från egen brunn och är hälsosamt virvlat. Evenemanget och hela området är drogfritt. Eventuell rökning sker utanför området.

Vi har också en mobilpolicy dessa dagar pga att vi vill ha en närvaro på plats ihop med att vi har ett flertal personer som är känsliga för strålning. Det innebär att man går iväg från området om man behöver använda sin telefon och annars sätter den på flygplansläge. Lite som att vi är på resa tillsammans.

En lista på övriga boenden i området finns längst ned på sidan under kontaktformuläret.

RAWfood-tema
I år får vi njuta av Leffes Raw. Rawfood som är naturligt veganskt och glutenfritt och vansinnigt gott! Leffe håller också i yogapassen.
Leif på Leffes Raw gick från att vara ”allätare” till att äta frukt och rawfood, eftersom att han vill må så bra som möjligt så länge som möjligt. Målet med Leffes Raw är att inspirera andra att äta så nyttigt och näringsrikt som möjligt genom att föregå som ett gott exempel. Det ska inte vara svårt eller ”konstigt” att äta rawfood och på festivalen får vi njuta av Leffes mat morgon, middag och kväll!

Leif på Leffes Raw
Se några av hans rätter nedan
Vad säger besökarna på tidigare evenemang?
Klicka på omdömena för att se nästa i bildspelet
Marika Norrby
Midsommarfestivalen 2023, från Eksjö
"Härlig miljö både i ladan och omgivningarna! Jag uppskattade speciellt healingen av de övningar/aktiviteter vi gjorde, plus att bara kunna sitta och prata om livet med nya bekantskaper. Leffes raw food var också helt perfekt till festivalen, jag har ätit hans rätter tidigare och älskar dem".
Martin Brogren
Midsommarfestivalen 2023, från Korsberga
"Midsommar festivalen var magisk för både kropp och själ ❤️ raw food för kroppen och olika övningar för själen. Fantastiskt chill däremellan, fick kroppen att verkligen slappna av. Ville inte att helgen skulle ta slut 🙏"
Karin Hansen
Midsommarfestivalen 2023, från Vetlanda
"Åå jag fick ett retreat som var välbehövligt med avslappning genom yoga, fantastiskt god mat, gemenskap och spännande utmaningar i exempelvis dans."
Björn Jonsson
Midsommarfestivalen 2022 från Finspång
"Emma, jag vill verkligen tacka dig från mitt hjärta för allt jobb du lagt ner för att vi alla skulle få en sådan magisk midsommarupplevelse. Du har verkligen lyckats skapa en magi på en fantastisk plats och jag upplevde förmånen att lära känna helt underbara människor (som jag redan saknar) samtidigt som jag kunde slappna av och bara vara i nuet och njuta. Och att se min Irina lycklig som ett barn på din magiska springare kommer jag aldrig glömma. Jag önskar dig all lycka och framgång på dina framtida äventyr. Tyvärr glömde jag bort att ta en enda bild men minnena kommer vara kvar för alltid."
Yvonne Svahn
Midsommarfestivalen 2022, Stockholm
"Tycker du har en mycket fin gård och har inrett allt så smakfullt. Den är som gjord för att ses och utvecklas på, och dansa och ha kul på din loge. Fantastiskt fina omgivningar som jag tyvärr bara såg på håll och skulle gärna se mer utav vid tillfälle."
Anders Hall
Midsommarfestivalen 2022, Hultsfred
"Emma har en underbart vacker gård långt ifrån dålig strålning och negativa energier. Hon har lagt ner själ och hjärta för att göra sin lada till en plats där folk kan känna sig hemma. Där frigörande dans verkligen blir fri, där meditation blir djup och yoga extra broskbrytande. Kort sagt, platsen uppmanar till det bästa möjliga från en gemenskaps samlade intention."
Frida Brolin
Midsommarfestivalen 2022, Karlstad
"Nyss hemkomna från en underbar medveten midsommar festival i Eksjö, Tack alla underbara ni som var med Jag höll i ett mindfullness Hatha Yoga pass och fick tillfälle att med Karlstad kristallbods kristaller till festivalens affär ♡♡
Så fina möten och stort tack till arrangören Emma. Både barnen och jag fick så fina stunder i fantastisk gemenskap ♡♡♡♡♡♡"
Agnetha Janzon
Midsommarfestivalen 2022, Eksjö
"Tack för ikväll, kände mig glad o lycklig o fick ny energi."
Området

1. Gårdsbutik & Reception

2. Logen

3. Trädgården

4. WC

5. Gångväg tältplats

6. Tältplats

7. Vattenkran

8. Allmän badplats

9. Extra parkering

10. Sjön Solgen

“If you want to make the world a BETTER PLACE, take a LOOK AT YOURSELF, and make a CHANGE.

— Michael Jackson
Pris
Valmöjlighet att delta hela retreatet alternativt dag för dag
EARLY BIRD
— 3-dagarspass med tidigt bokningsdatum
1700SEK
Senast 23 juli
3-dagars
— Snacks
— Middag
— Frukost
— Lunch
— Middag
— Workshops
— Frukost
— Lunch
— Workshops
— Tält- och uppställningsplats
1950SEK
FREDAG
— Snacks
— Middag
— Frukost
— Tält- och uppställningsplats
900SEK
LÖRDAG
— Frukost
— Lunch
— Middag
— Workshops
— Tält- och uppställningsplats
900SEK
SÖNDAG
— Frukost
— Lunch
— Workshops
550SEK
Betalning sker via swish eller bankinsättning i samband med anmälan.
Kontakt & Anmälan
Här skickar du in din anmälan
070-736 03 49
info@sortit.nu
Söraby Norrgård 1, 575 94 Eksjö

Vägbeskrivning
Via E4:an, ta av söderut vid Mjölby. Följ vägen ända tills du passerat Eksjö. I Abborraviksrondellen ta vänster mot Vetlanda. Därefter ta vänster mot Nifsarp och därefter höger mot Höreda. Följ vägen till Mellby Kyrka. 400 meter efter kyrkan på vänster sida så finns gården med det gula bostadshuset.

Från Vetlanda, passera Värne. Därefter kommer det en väldigt liten bro och ladan och det gula huset är då på höger sida precis efter.

ÖVRIGA BOENDEN I EKSJÖ OCH VETLANDA
Eksjö Stadshotell
Hotell Paradis
Vaxblekaregården
Hults Boaryd Golf och B&B
Eksjö Camping
Movänta Camping
Airbnb
Centralhotellet
Best Western Vetlanda Stadshotell
Rum i Centrum
Kvarndammens B & B
Östanå Camping
Skälsnäs Gård
Hammar vid Solgen
Made on
Tilda