Events
Här presenteras eventen i datumordning. Scrolla ned till det event du önskar läsa mer om.
MEDITATIONSCIRKEL
onsdagar kl. 18.30-20.30
Detta är en möjlighet för dig som vill få djupa insikter, jobba igenom blockeringar och utvecklas som person. Vi träffas varannan onsdag i ca 2 timmar med en paus för fika. Cirkeln kommer att hållas av Emma Birgersson och den består av olika element och workshops som för oss vidare framåt i livet.

Emma jobbar intuitivt, har healing och dans som verktyg likväl sin kreativitet och guidning.

Specifika datum läggs ut vartefter
Kostnad per tillfälle 275 kr
Anmälan: info@sortit.nu

AFRODANS
Lördag 4:e maj kl. 10.30-12
Karin Henning tar oss med på ett energiskt danspass till afrikanska rytmer. Pulsen blir hög och vi avslutar med lite avslappning för en skön start på helgen. Efter passet är cafét öppet och då finns det möjlighet att hänga kvar i en soffa, hängmatta eller gunga för den som önskar.

Karin brukar säga att afro är en dansform som passar alla - oavsett tidigare danskunskaper. Vi utför lätta och tillåtande rörelser där det handlar om att släppa på spänningar och att röra sig till skön musik med härligt gung. Målet med klassen är att du ska få upp puls och mungipor till en högre nivå.

Kostnad 350 kr
Anmälan: info@sortit.nu

ORIENTALISK DANS
Söndag 12:e maj kl. 15-17
Under denna söndagseftermiddag tar Anna Li från Jönköping med oss på en resa i Orienten. Med en bakgrund inom den orientaliska kulturen tas vi med på ett inspirerande äventyr med bubblande skratt och orientaliska rytmer. Stegvis testar vi olika rörelser i olika takter och denna dag passar dig som både har dansat förr eller som är nybörjare. Vi dansar två 45-minuterspass med en liten paus emellan då de som önskar kan köpa lite fika i cafét.

Vi håller till på logen. Det kommer att finnas lite passande kläder att använda för den orientaliska känslan och man klär sig ledigt och efter väder med mjuka skor eller barfota.

Det kommer också att erbjudas ett tvådagars dansretreat senare i sommar för den som vill fördjupa sig inom den orientaliska dansen.

Kostnad 350 kr
Anmälan: info@sortit.nu

KURS I RINGBLOMSSALVA
Onsdag 15:e maj kl. 18.30-20.30
Favorit i repris!
Kanske har du hört talas om ringblommans hälsobringande och läkande egenskaper? Denna kväll får du lära dig att göra en egen burk med ringblomssalva!
Camilla Gustavsson som är biodlare sedan 13 år och som odlar sina egna ringblommor i Aneby guidar oss genom kvällen hur man gör detta på egen hand. Du får lära dig lite om bivax och vad det finns för inköpsställen för ingredienser och du får också med dig din egen ringblomssalva hem. Det här är andra gången Camilla gästar c/o Söraby med sin populära kurs.
Vi kommer att hålla till i ladan så ta med kläder efter väder. För den som vill köpa lite kaffe, te, dricka eller glass så håller baren öppet både innan och efter evenemanget.

Tid: 15/5 kl. 18.30-20-30
Pris: 350 kr
Anmälan: camilla@mabracamilla.se

Plats: c/o Söraby
Söraby Norrgård 1
575 94 Eksjö

Camilla driver måbraikroppochsjälhoscamilla. Hon erbjuder olika kurser och utöver det flera massageformer som hot stone massage, avslappningsmassage och regndroppsmassage.
Vi har ett maxantal i gruppen så se till att säkra din plats i god tid.

LAGA TRERÄTTERS UTOMHUS KURS
Lördag 24:e augusti kl. 15-19
Ann Sellbrink från Låxbo Lantkök är expert på att laga god mat utomhus. Öppen eld, frisk luft och gemenskap. Vi lagar en trerättersmeny med Anns lokala råvaror och säsongsvaror och äter tillsammans efteråt. Efter kursen är man välkommen att hänga kvar i ladan och baren med mingel. Förvänta er en suverän eftermiddag och kväll tillsammans!

Det bästa Ann vet är god mat, och att sprida experimentlusta och glädje i kök och föreläsningssal. Hon har gedigen praktisk erfarenhet av arbete som klimatsmart kock, bred teoretisk kunskap och ett djupgående intresse inom mat, hälsa och klimat. Hon är utbildad inom kostrådgivning och har sedan 2014 jobbat som inspirerande föreläsare och utbildare. http://www.loxbolantkok.se

Boka tidigt-pris 795 kr. Dryckespacket 135 kr
Anmälan till: info@sortit.nu
Betalning vid anmälningstillfället via swish till 070-736 03 49, Emma Birgersson

Baren håller öppet både innan och efter evenemanget. Kläder efter väder.

Plats: c/o Söraby
Söraby Norrgård 1
575 94 Eksjö
Kontakt & Anmälan
Här skickar du in din anmälan
070-736 03 49
info@sortit.nu
Söraby Norrgård 1, 575 94 Eksjö

Vägbeskrivning
Via E4:an, ta av söderut vid Mjölby. Följ vägen ända tills du passerat Eksjö. I Abborraviksrondellen ta vänster mot Vetlanda. Därefter ta vänster mot Nifsarp och därefter höger mot Höreda. Följ vägen till Mellby Kyrka. 400 meter efter kyrkan på vänster sida så finns gården med det gula bostadshuset.

Från Vetlanda, passera Värne. Därefter kommer det en väldigt liten bro och ladan och det gula huset är då på höger sida precis efter.

ÖVRIGA BOENDEN I EKSJÖ OCH VETLANDA
Stugboende granne Kerstin Jacobsson tel 0730-654910
Eksjö Stadshotell
Hotell Paradis
Vaxblekaregården
Hults Boaryd Golf och B&B
Eksjö Camping
Movänta Camping
Airbnb
Centralhotellet
Best Western Vetlanda Stadshotell
Rum i Centrum
Kvarndammens B & B
Östanå Camping
Skälsnäs Gård
Hammar vid Solgen
Made on
Tilda